Bananbröd

Bananbröd är ett snabbt, saftigt och nyttigt bröd som har en god smak av banan. Det är lite sötare än vanligt bröd så det passar till fika också om man vill ha det till det.

Bananbröd

Recept: Bananbröd

Sammanfattning: Ett lite sötare bröd med smak av banan

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl filmjölk

Instruktioner

  1. Börja med att skala bananerna och mosa sedan dom i en bunke.
  2. Blanda sedan mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en annan skål. Rör sedan ner filen i mjölet och blanda om. Tillsätt sist de mosade bananerna.
  3. Häll smeten i en brödform.
  4. Grädda på 200 grader i cirka 50 minuter i nedre delen av ugnen.

Färdigt på: 1 timme

Antal portioner: 12



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!