Pinocchiotårta

Pinocchiotårta är en klassiker som man kan variera i det oändliga med olika bär och frukter. Vår standard inom min familj har dock alltid varit med antingen mandariner eller bananer.

Pinocchiotårta

Recept: Pinocchiotårta

Ingredienser

  • Sockerkaksdelen:
  • 125g smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Marängdelen:
  • 2 äggvitor
  • 1 3/4 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ hg grovt hackade nötter (mandel & hasselnötter t.ex)
  • Fyllning:
  • 3 dl lättvispad grädde
  • 1 burk mandariner
  • (Kan även ha skivad banan, kiwi, apelsin, hallon,blåbär, björnbär, jordgubbar m.m)

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Hacka nötterna grovt eller kör dem i en mixer. Börja med sockerkakssmeten, vispa sockret och smöret pösigt. Blanda ner en äggula i taget. Blanda vetemjölet och bakpulvret i en tallrik och häll ner det tillsammans med mjölken. Bred sedan ut smeten i formen.
  2. Gör sedan marängsmeten, vispa äggvitorna till ett hårt skum, och rör sedan ner strösockret och vaniljsockret. Bredd ut smeten över sockerkakssmeten, så den täcker hela sockerkakssmeten. Strö över de hackade nötterna och grädda i 20min i 175º, tills den blivit ljubrun. Låt kakan svalna innan du delar den i två delar. Under tiden kan du vispa grädden.
  3. När du delat kakan i två delar, brer du ut grädden på ena kakan och strör ut mandarinerna. Lägg sedan över den andra kakan som ett lock, och den är färdig att servera! Ett tips är att låta den stå 1 dag innan du serverar den, då är den oftast lite godare (i alla fall enligt mig)
Pinocchiotårta

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!