Varma mackor med skink & svampstuvning
Varma mackor blev det igårkväll då vi båda blev sugna på varma mackor, och eftersom vi inte har någon smörgåsgrill fick våffeljärnet hjälpa till.
Recept: Varma mackor
2 portioner varma mackor
Ingredienser
- 4 formfranskskivor
- 1 msk smör
- ½ dl svamp (vi använde champinjoner)
- ½ dl rökt skinka
- 1 ½ msk vetemjöl
- 1 ½ dl mjölk
- vitpeppar & salt
- Ost (vi använde prästost)
Instruktioner
- Starta smörgåsgrillen/våffeljärnet.
- Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i svampen och skinkan.
- Låt det fräsa på svag värme någon minut, och rör om då och då.
- Strö sedan över vetemjölet och rör om. Häll i mjölken under omrörning och låt det koka upp under omrörning.
- Sänk sedan värmen och låt stuvningen småkoka i ca 3min, och smaksätt det sedan med vitpeppar och salt.
- Hyvla ost och lägg på brödskivorna och lägg sedan upp stuvningen och täck med en brödskiva till, så det blir dubbelmackor.
- Grädda dem sedan i smörgåsgrillen/våffeljärnet, tills osten har smält och brödet har fått fin färg.
Lämna ett svar