Varma mackor med skink & svampstuvning

Varma mackor blev det igårkväll då vi båda blev sugna på varma mackor, och eftersom vi inte har någon smörgåsgrill fick våffeljärnet hjälpa till.

Varma mackor

Recept: Varma mackor

2 portioner varma mackor

Ingredienser

  • 4 formfranskskivor
  • 1 msk smör
  • ½ dl svamp (vi använde champinjoner)
  • ½ dl rökt skinka
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • vitpeppar & salt
  • Ost (vi använde prästost)

Instruktioner

  1. Starta smörgåsgrillen/våffeljärnet.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i svampen och skinkan.
  3. Låt det fräsa på svag värme någon minut, och rör om då och då.
  4. Strö sedan över vetemjölet och rör om. Häll i mjölken under omrörning och låt det koka upp under omrörning.
  5. Sänk sedan värmen och låt stuvningen småkoka i ca 3min, och smaksätt det sedan med vitpeppar och salt.
  6. Hyvla ost och lägg på brödskivorna och lägg sedan upp stuvningen och täck med en brödskiva till, så det blir dubbelmackor.
  7. Grädda dem sedan i smörgåsgrillen/våffeljärnet, tills osten har smält och brödet har fått fin färg.
Varma mackor

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!