Jordgubbsrutor

Jordgubbsrutor recept
Jordgubbsrutor är en somrig och saftig kaka som är en slags sockerkaka med jordgubbar men ändå så skiljer den sig lite i smak. Det är ett enkelt recept som görs i en långpanna så det är bara att röra ihop smeten, hacka lite jordgubbar och grädda i långpanna. Perfekt om du har större tillställningar då det lätt blir en 20 bitar av en långpanna. Jordgubbsrutorna är riktigt härlig och somriga som verkligen får sommarkänslorna att komma fram.

Jordgubbsrutor

Recept:Jordgubbsrutor i långpanna

Sammanfattning: Jordgubbsrutor i långpanna är en enkel och saftig kaka fylld med härligt friska jordgubbar. Det blir lite som en sockerkaka med jordgubbar och passar perfekt till kalas på sommaren.

Ingredienser

Pasta med tomatsås

  • 300 gram jordgubbar
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 2 tsk vaniljsocker eller 2 krm vaniljessens
  • Florsocker för garnering

Instruktioner

  1. Börja med att starta din ugn på 150 grader om du har varmluftsugn annars 175 grader. Fortsätt sedan med att rensa och skölja dina jordgubbar som du sen hackar i små bitar.
  2. Ta fram en kastrull och smält 100 gram smör, när smöret har smält tillsätter du mjölken
  3. Medans blandningen svalnar kan du vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt i en rymlig bunke. När ägget är fluffigt kan du röra ner mjölkblandningen till äggbunken.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke. Använder du vaniljessens tillsätter du det i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  5. Smörj och bröa en långpanna och häll sedan i smeten. Strö över dina jordgubbar och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 min. Testa jordgubbsrutorna med en provsticka för att vara säker på att det är färdiggräddat. Servera med lite florsocker och kanske lite vaniljglass.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


514 betyg