Långkokta griskinder med potatismos

Långkokta griskinder med potatismos

Långkokta griskinder med potatismos, en otroligt god gryta med en riktigt underskattad del av grisen som verkligen smälter i munnen eftersom det är så mört. Nyckeln är att långkoka de under minst 2-3 timmar på låg värme. Nedan hittar du mitt recept på griskinder som jag har långkokat med rött vin och en god kycklingbuljong. Otroligt smakrikt!

Recept: Långkokat griskinder med potatismos

Sammanfattning: En riktigt god gryta med möra griskinder som serveras med potatismos. Otroligt mört kött som verkligen smälter i munnen!

Vad behöver man för laga griskinder?

    • 10 griskinder
    • Mjöl
    • 1 grovt hackad lök
    • 1 morot, grovt hackad
    • 1 selleristjälk, grovt hackad
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 flaska rött vin
    • 500 ml kycklingbuljong
    • 1 knippe färsk timjan
    • 2 lagerblad
    • Salt & peppar

Hur lagar man griskinder?

  1. Hacka grönsakerna och rensa köttet från fett och senor. Hetta upp en stor gryta med smör och ha ner lök, morot och selleri. Stek tills du får en fin färg.
  2. Ha ner griskinderna som du vänt i lite mjöl och stek tills de fått en fin färg.
  3. Lägg ner färsk timjan, lagerblad, vitlök och häll på rött vin samt kycklingbuljongen. Låt koka på låg värme i cirka 3 timmar tills gridkinderna trillar sönder.
  4. Servera med en krämig potatismos!

Färdigt på: 180 minuter

Antal portioner:4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


66 betyg