Långkokta griskinder med potatismos
Långkokta griskinder med potatismos, en otroligt god gryta med en riktigt underskattad del av grisen som verkligen smälter i munnen eftersom det är så mört. Nyckeln är att långkoka de under minst 2-3 timmar på låg värme. Nedan hittar du mitt recept på griskinder som jag har långkokat med rött vin och en god kycklingbuljong. Otroligt smakrikt!
Recept: Långkokat griskinder med potatismos
Sammanfattning: En riktigt god gryta med möra griskinder som serveras med potatismos. Otroligt mört kött som verkligen smälter i munnen!
Vad behöver man för laga griskinder?
- 10 griskinder
- Mjöl
- 1 grovt hackad lök
- 1 morot, grovt hackad
- 1 selleristjälk, grovt hackad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 flaska rött vin
- 500 ml kycklingbuljong
- 1 knippe färsk timjan
- 2 lagerblad
- Salt & peppar
Hur lagar man griskinder?
- Hacka grönsakerna och rensa köttet från fett och senor. Hetta upp en stor gryta med smör och ha ner lök, morot och selleri. Stek tills du får en fin färg.
- Ha ner griskinderna som du vänt i lite mjöl och stek tills de fått en fin färg.
- Lägg ner färsk timjan, lagerblad, vitlök och häll på rött vin samt kycklingbuljongen. Låt koka på låg värme i cirka 3 timmar tills gridkinderna trillar sönder.
- Servera med en krämig potatismos!
Färdigt på: 180 minuter
Antal portioner:4
Mitt betyg
Lämna ett svar