Kycklingsoppa med kokosmjölk – Tom Kha Gai

Den här kycklingsoppan med kokosmjölk eller Tom Kha Gai som den brukar kallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor. Den är inte särskilt svår att göra heller utan den sköter sig själv som de flesta andra sopporna. Vi hade inte röd chili eller citrongräs hemma när vi gjorde kycklingsoppan men det brukar man annars ha i.

Kycklingsoppa med kokosmjölk - Tom Kha Gai

Recept: Kycklingsoppa med kokosmjölk – Tom Kha Gai

2-3 portioner

Ingredienser

  • 500 ml kokosmjölk
  • 1 kycklingfilé
  • 1/2 tomat
  • 1/2 gul lök
  • 5-6 champinjoner
  • 1 lime eller 1/2 citron
  • 1 msk fisksås
  • 1 nypa socker
  • 1 tsk kaffirlimeblad
  • ev.
  • 1st citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk korianderblad

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp kokosmjölken i en stekpanna. Sänk sedan värmen och tillsätt kaffirlimebladen och ev. röd chili och citrongräs.
  2. Låt puttra en stund och tillsätt sedan kycklingen som du skivar, fisksåsen, socker och tryck ut saften ur en liten lime alternativt ur en halv citron.
  3. Tillsätt sedan lök, tomat och svamp som du hackar i lite större bitar. Låt koka i cirka 5-10 minuter. Vill du spä ut soppan kan du hälla i lite hönsbuljong.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!