Rågsiktsbröd med brödkryddor

Rågsiktsbröd med brödkryddor

Ett enkelt rågsiktsbröd med brödkryddor som passar perfekt att baka på söndagsmorgonen. Brödet är saftigt och har en härlig smak av brödkryddorna som tillsatts till degen. Brödet tar cirka 1 timme att baka från början till att du kan ta ut det ur ugnen. Absolut värt att smyga upp lite tidigare på helgerna så att man kan njuta av ett härligt hemmabakat bröd till frukost!

Recept: Rågsiktsbröd med brödkryddor

SammanfattningEnkelt rågsiktsbröd med brödkryddor, ett saftigt och gott bröd bakat på rågsikt med smak av brödkryddor!

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk brödkryddor
  • 12-13 dl rågsikt

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp med mjölken. Tillsätt sirap, salt, brödkryddor och till sist råsikten.
  3. Arbeta ihop degen till en smidig deg som släpper från degbunkens kanter. Använd maskin eller för hand. Jäs i 30 minuter.
  4. När degen jäst klart kan du forma den till 2 limpor och låt jäsa ytterligare 30 min under duk.
  5. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!