Jordgubbsmuffins

Jordgubbsmuffins är en somrig muffinsfavorit som verkligen har seglat upp på topp tillsammans med blåbärsmuffins. Att baka jordgubbsmuffins är väldigt enkelt och det här receptet ger dig saftiga muffins som kommer gå hem bland både barn och vuxna. Jag brukar gilla lite större muffins så det är receptet är riktat till stora muffins men vill du ha mindre är det bara att använda lite mindre formar. Om någon dag kommer det även komma ut ett recept med jordgubbscupcakes med jordgubbsfrostning. De kommer använda sig av samma basrecept som de här men med lite härlig jordgubbsfrosting på toppen.

Jordgubbsmuffins

Recept: Jordgubbsmuffins

Sammanfattning: Jordgubbsmuffins är en frisk och somrig muffins som passar perfekt både som fika men även till kalas och lite mer festlig tillställningar.

Ingredienser

Jordgubbsmuffins

  • 2 stora ägg
  • 100 gram smör
  • 2dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjöl
  • 1,5 dl socker
  • Lite rivet citronskal
  • Nypa salt
  • 200 gram hackade jordgubbar

Instruktioner

  1. Börja med att starta ugnen på 175 grader om du har varmluft annars kan du använda vår omvandlingstabell för temperaturer för varmluftsugn och vanlig ugn. Du ska höja temperaturen med runt 20-25 grader så 200 grader blir utmärkt om du har en vanlig ugn
  2. Visa sedan ihop ägg och socker samt vaniljsockret så att det blir en fluffig och porös smet
  3. Smält smör i en kastrull och rör sedan ner det i bunken samtidigt som du häller ner mjölken och det rivna citronskalet.
  4. I en separat bunke kan du blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör sedan ner försiktigt med smeten. Tillsätt även jordgubbarna och rör om.
  5. Placera ut muffinsformar i din muffinsplåt och grädda i cirka 20 minuter om du väljer att göra stora muffins. Annars räcker 15 minuter. Känns med en sticka för att vara helt säker på att dina jordgubbsmuffins är klara

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 10

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


51 betyg