Amerikanska hamburgare

Amerikanska hamburgare är för mig en riktig tjock och saftig hamburgare med en god röksmak. I färsen blandade vi i lite american hickory sauce, boston gurka och självklart en massa lök.

Amerikansk hamburgare

 

(Det är lite klurigt att fotografera en hamburgare snyggt)

Recept: Amerikanska hamburgare

Cirka 8 hamburgare

Ingredienser

    • 600g nötfärs
    • 3 msk American hickory sauce (Santa Maria)
    • 3 msk boston gurka
    • 1 msk grillkrydda (Santa Maria)
    • ½ tsk svart & vitpeppar
    • 1 gul lök
    • 1 tsk salt
    • 1 ägg

Kryddig ketchup

  • 5 msk ketchup
  • 5 msk chilisås
  • ½ tsk vinäger
  • ½ tsk svartpeppar
  • nypa salt

Instruktioner

  1. Finhacka löken och blanda med köttfärsen i en bunke.
  2. Ha i ägg och blanda hårt och snabbt i ca 3min. Vänd sedan i hickory sauce, boston gurka, grillkrydda, svart & vitpeppar och salt.
  3. Låt stå kallt i 1h innan du formar dem till 1cm tjocka burgare.
  4. Stek/grilla dem i ca 5min eller tills de är klara. Servera med hamburgerdressing, american hickory sauce, den kryddig ketchupen (bara blanda alla ingredienser och låt stå kallt)

Exempel på tillbehör:

  • Sallad
  • Gurka
  • Lök
  • Tomat
  • Bacon
  • Cheddarost


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!