Amerikanska hamburgare
Amerikanska hamburgare är för mig en riktig tjock och saftig hamburgare med en god röksmak. I färsen blandade vi i lite american hickory sauce, boston gurka och självklart en massa lök.

(Det är lite klurigt att fotografera en hamburgare snyggt)
Recept: Amerikanska hamburgare
Cirka 8 hamburgare
Ingredienser
- 600g nötfärs
- 3 msk American hickory sauce (Santa Maria)
- 3 msk boston gurka
- 1 msk grillkrydda (Santa Maria)
- ½ tsk svart & vitpeppar
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 ägg
Kryddig ketchup
- 5 msk ketchup
- 5 msk chilisås
- ½ tsk vinäger
- ½ tsk svartpeppar
- nypa salt
Instruktioner
- Finhacka löken och blanda med köttfärsen i en bunke.
- Ha i ägg och blanda hårt och snabbt i ca 3min. Vänd sedan i hickory sauce, boston gurka, grillkrydda, svart & vitpeppar och salt.
- Låt stå kallt i 1h innan du formar dem till 1cm tjocka burgare.
- Stek/grilla dem i ca 5min eller tills de är klara. Servera med hamburgerdressing, american hickory sauce, den kryddig ketchupen (bara blanda alla ingredienser och låt stå kallt)
Exempel på tillbehör:
- Sallad
- Gurka
- Lök
- Tomat
- Bacon
- Cheddarost
Dela receptet "Amerikanska hamburgare" med dina vänner
Prenumera på nya recept
När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!
Kommentera