Amerikanska bananpannkakor med jordnötssmör

Amerikanska bananpannkakor med jordnötssmör var en idé jag kläckte efter att ha gjort vanliga bananpannkakor. De blev ju suveränt goda och när det var dags för nästa omgång pannkakor, den här gången amerikanska pannkakor med banan så testade jag att röra ner lite jordnötssmör i smeten. Det blev suveränt gott!

Amerikanska bananpannkakor med jordnötssmör

Recept: Amerikanska bananpannkakor med jordnötssmör

Sammanfattning: Amerikanska pannkakor smaksatta med banan och jordnötssmör

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk jordnötssmör

Instruktioner

  1. Börja med att mosa bananerna i en skål.
  2. Blanda sen ihop alla torra ingredienser i en bunke och rör ner banan, mjölk, ägg och jordnötssmör i smeten. Du kan med fördel mixa smeten liten.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek pannkakorna ett par minuter på varje sida. Varje pannkaka är cirka 1/2 dl smet.
  4. Servera med lite skivad banan, sirap eller efter tycke och smak.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(3 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!