Bagels med soltorkade tomater

Bagels med soltorkade tomater är vår favoritbagel och det finns ett Bagels café i Helsingborg som har de mest fantastiska bagels du kan tänka dig. Där brukar vi alltid välja den med soltorkad tomater och ikväll gav vi på oss ett försök att baka egna med ett lyckat resultat. En annan favoritsmaksättning är ostbagels som då har ost i degen istället som ger en god smak men vi tycker nog att dessa är strået vassare. Bagels är ett perfekt mellanmål eller som en lätt lunch och sen serverar du dem med t.ex. philadelphia ost och lite grönsaker i men man kan ha lite vad man känner för. Riktigt gott är det iaf!

bagels-med-soltorkade-tomater

Recept: Bagels med soltorkade tomater

Ingredienser

  • 2 tsk torrjäst / 25 gram vanlig jäst
  • 4 dl 40º vatten / 37 gradigt om vanlig jäst
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • ca 10-11 dl vetemjöl
  • 2 msk hackad soltorkad tomat

Instruktioner

  1. Blanda ut torrjästen med vattnet och tillsätt saltet och honungen.
  2. Tillsätt sedan lite vetemjöl i taget medan degen får knådas i maskin tills den släpper från kanterna.
  3. Låt jäsa i 1h under bakduk.
  4. Knåda sedan in de hackad soltorkade tomaterna i degen och dela degen i ca 10-12 delar.
  5. Platta ut dem och gör ett hål i varje och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt.
  6. Låt jäsa ytterligare 40min under bakduk.
  7. Koka upp en stor kastrull med vatten och koka varje bagel i 1min per sida och lägg sedan på bakplåtspapper.
  8. Grädda i 200 i ca 20min.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!