Kanelbullar med mandelmassa
Kanelbullar med mandelmassa är en favorit och nu kommer då äntligen kanelbullsreceptet som jag lovat er. Denna gången valde jag att riva ner lite mandelmassa i fyllning och det blev väldigt gott och bullarna blev väldigt saftiga och mjuka.

Recept: Kanelbullar med mandelmassa
40 st kanelbullar
Ingredienser
Kanelbullsdeg
- 25g jäst för söta degar
 - 2 ½ dl mellanmjölk
 - 80g smör
 - 0,75 dl strösocker
 - 1 krm salt
 - 1 tsk malen kardemumma
 - ca 7,5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
- 65g smör
 - ½ dl strösocker
 - 2 tsk kanel
 - 100g mandelmassa
 - ägg till pensling
 - ca 40st bullformar
 
Instruktioner
- Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37º).
 - Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och slå sedan på resterande av blandningen.
 - Ha sedan i strösocker, salt och kardemumma, rör om.
 - Vänd sedan ner vetemjölet och rör tills degen blir smidig och släpper från kanterna.
 - Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30min.
 - Kavla sedan ut degen i en rektangulär form. Bred ut smöret och strö över socker och kanel.
 - Riv mandelmassan och strö över degen.
 - Rulla ihop till en avlång rulle och skär i 1cm bitar.
 - Lägg i bullformar och låt jäsa ytterligare 30min.
 - Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö över pärlsocker.
 - Grädda i mitten av ugnen i 225º i ca 10min
 









Lämna ett svar