Jordgubbs- och blåbärsmuffins med glasyr

Jordgubbs- och blåbärsmuffins
Sommaren är verkligen här nu, på Malta skiner solen och det är 25 grader varje dag. Eftersom det är jordgubbssäsong passar jag på att baka medans jag hittar lokala jordgubbar som är otroligt saftiga och goda. De här utsökta jordgubbs- och blåbärsmuffins med glasyr blev direkt en favorit, toppade med lite glasyr och blåbär för den där extra härliga smaken. Otroligt saftiga och somriga!

Recept: Jordgubbs- och blåbärsmuffins med glasyr

Sammanfattning:Somriga muffins med jordgubbar och blåbär och dessutom toppade med en härlig glasyr och blåbär. Riktigt goda och enkla att göra!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 135 gram socker
  • 180 gram mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Nypa salt
  • 100 g blåbär
  • 100 g jordgubbar
  • 250 gram florsocker
  • 2 msk vatten
  • 4 droppar citronsaft

Instructions

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Ta fram en muffinsplåt och fyll med muffinsformar.
  3. Börja med att smälta smöret i en kastrull och låt svalna. Häll ner yoghurten och lite rivet citronskal samt några droppar citronsaft.
  4. Vispa ägg och socker i en separat skål tills du får en vit och fluffig smet. Häll ner smöret och vispa.
  5. Blanda bakpulver, salt och mjöl i en separat skål och vänd sedan ner med äggsmeten. Dela jordgubbarna och häll ner i smeten tillsammans med blåbären.
  6. Fyll muffinsformarna till 3/4 och baka i 15-18 minuter. Låt svalna.
  7. För glasyren mixar du florsocker med vatten och citronsaft. Om glasyren är för tjock är det bara att hälla i lite mer vatten. Doppa toppen av muffinsen i glasyren och toppa med några blåbär.

Färdigt på: 35 minuter

Portioner: 12


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!