Pizzadeg

Pizzadeg kan vara svårt att göra men det här receptet ger en enkel men väldigt god pizzadeg som är krispig. Pizzadeg är ju grunden till en god pizza så det krävs ju att man lyckas med degen för att pizzan ska bli god. Vi har några tips för att hjälpa till för att ni ska få den bästa pizzadegen, det man kan tänka på när man gör pizzadeg är att man kavlar ut den väldigt tunt, vi pratar lövtunna pizzadegar för att det inte ska bli för mycket deg när den väl jäser i ugnen. Många recept har också för mycket jäst och det behövs inte alls mycket jäst i pizzadeg. Ett sista tips är att bara ta jättelite tomatsås då det annars ligger och blöter ner degen vilket inte är så roligt. Vi brukar också använda dinkelmjöl istället för vetemjöl då det ger lite mer smak men det är en smaksak. Har ni något tips för den bästa pizzadegen?

Pizzadeg

Recept: Pizzadeg

4 medelstora pizzor

Ingredienser

 • 12,5 g färsk jäst eller 1 tsk torrjäst
 • 3 dl vatten
 • 1 msk socker
 • 1 tsk salt
 • 2 msk olivolja
 • 6-7 dl dinkelmjöl eller vetemjöl

Instruktioner

 1. Börja med att hälla jästen i en bunke och blanda ut det med vattnet som ska vara fingervarmt, alltså 37 grader. Om du använder torrjäst så någon grad varmare.
 2. När du löst upp jästen rör du ner sockret, saltet och oljan.
 3. Börja röra ner mjölet, vi brukar använda dinkelmjöl men det går lika bra med vetemjöl.
 4. Kör i din köksassistent i cirka 10 minuter till degen släpper från kanterna och är smidig. Har du ingen maskin knådar du för hand i 15-20 minuter.
 5. Låt degen jäsa i 40-50 minuter tills den har dubblat sin storlek.
 6. Degen räcker till 4 medelstora pizzor som är tunt utkavlade eller 2-3 plåtpizzor. Kavla iaf ut degen väldigt tunt då det blir mycket krispigare då.
 7. Lägg på din fyllning och grädda pizzan på 250 grader i 5-7 minuter.
 8. Om du vill få den lite krispigare kan du värma plåten i ugnen innan du lägger på pizzan.

20 betyg

Bröd Pizza Recept