Lasagne

Lasagne är en perfekt bjudrätt, enkel att göra i en stor plåt och det är omtyckt av de flesta. När vi gör lasagne brukar vi ta i lite av vad vi har hemma. Det blir en kylskåpsrensning och denna gången blev det en helt fantastiskt god lasagne, som jag bara måste dela med mig av!

 

Lasagne

Recept: Lasagne

Ingredienser

4 portioner

    • 500g nötfärs
    • 1 finhackad morot
    • 4 färska skivade champinjoner
    • 1 skivad tomat
    • ½ finhackad gul lök
    • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
    • 400g finkrossade tomater
    • 1 dl chilisås
    • 1 dl creme fraiche
    • 5 msk ketchup
    • 2 msk olivolja
    • färsk basilika
    • svartpeppar
    • flingsalt
    • mozzarella
    • 10st lasagneplattor

Bechamelsås:

  • 1,5 dl mjölk
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • finriven muskotnöt
  • vitpeppar
  • ev. 100g riven prästost

Instruktioner

  1. Stek nötfärsen i olivolja, ha i morot, lök, vitlök och tomat. Vänd ner creme fraiche, chilisås, finkrossad tomat, ketchup och färsk basilika. Låt koka upp något och smaka av med salt och peppar.
  2. Gör sedan bechamelsåsen genom att blanda ut vetemjölet med lite av mjölken.
  3. Häll sedan i resten av mjölken & grädden och koka upp under omrörning.
  4. Ha i vitpeppar och lite finriven muskotnöt. Man kan ev. ha i lite riven ost i såsen om man så önskar, tänk då på att ha i det sist och att dra av kastrullen från plattan. Annars kan såsen bli grynig.
  5. Häll sedan lite bechamelsås i botten av formen och lägg på två lasagneplattor.
  6. Täck sedan med köttfärs och två plattor till. Häll över lite bechamelsås och fortsätt göra så tills köttfärsen är slut.
  7. Avsluta med bechamelsås på toppen och riven prästost. Låt stå i ugnen i 20min i 225º, låt den sedan få vila i 5min innan du serverar den.

(Inga röster)

Färs Festlig mat Pasta Recept