Pasta med spenat och champinjoner

Det här receptet gjorde jag för ett år sen, men hittade det bland utkasten och tänkte att det var dags att damma av receptet lite så det fick se lite ljus. Det är en smarrig pastarätt med spenat och champinjoner i en krämig ostsås. Som ni hör så låter det ju riktigt gott. Det är en snabb rätt som inte tar särskilt många minuter att laga ihop. Så om ni är sugna på en ny pastarätt så kan jag rekommendera den här!

Pasta med spenat och champinjoner

Recept: Pasta med spenat och champinjoner

Sammanfattning: En smarrig pastarätt med spenat och champinjoner

Ingredienser

  • 400 gram pasta
  • 400 gram champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 200 gram spenat
  • Gul lök
  • Riven Parmesantost
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Börja med att rensa och skiva champinjonerna. Fräs sedan i smör tills en fin gyllene färg börjar komma fram. Tillsätt lite hackad lök och fräs någon minut. Ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt instruktioner.
  3. Häll i grädden med champinjoner och lök, låt koka upp. Tillsätt spenaten samt salt och peppar.
  4. Låt puttra i några minuter.
  5. Blanda ihop pastan och såsen i en kastrull.
  6. Tillsätt 1-2 dl riven parmesan i såsen och rör om.
  7. Servera!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 4

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!