Asiatisk biffwok

Asiatisk biffwok är en riktig klassiker som man kan variera i oändlighet. Inte någon biffwok är den andra lik utan alla tillsätter sina egna kryddor, sina egna grönsaker och har egna varianter på hur den ska tillagas. Jag brukar göra en hel del olika wokar och receptet blir lite av en mix och jag lämnar receptet på biffwok relativt öppet för er att experimentera med både grönsaker, kryddning och tillagning. Beroende på hur stark man vill ha den, preferenser gällande grönsaker och kryddor och jag tycker det är lite av charmen med wok. Jag älskar att verkligen få stekyta på biffen vilket verkligen gör en skillnad för mig, även lite ingefära och chili blir en bra finish för att förhöja smakerna. Har ni någon favoritingrediens som ni alltid använder i wok?

Asiatisk Biffwok

Recept: Asiatiskt Biffwok

Sammanfattning: Ett recept på en het och smakrik asiatisk biffwok.

Ingredienser

  • 500 gram strimlad lövbiff
  • 2 morötter
  • Chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 1 msk riven ingefära
  • Haricot verts
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 gram champinjoner
  • Olivolja
  • Lime
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att hacka lövbiffen i strimlor, cirka 2 cm breda. Krydda med salt och peppar
  2. Hacka, gul lök, vitlök fint samt champinjoner, paprika, morötter. Du kan även hacka i lite av en chilifrukt om så önskas. Jag använde hela mer för dekorationssyfte då inte alla gillar hettan.
  3. Hetta upp en stekpanna rejält med olivolja så det verkligen fräser och börja stek lök, vitlök samt alla grönsaker och den rivna ingefäran. Smaksätt med lite salt, peppar och lite soja om så önskas.
  4. När grönsakerna fått rejält med färg kan du ta bort grönsakerna och tillsätta biffen. Stek snabbt på hög värme och tillsätt sedan grönsakerna igen. Pressa över lite limesaft och rör om.
  5. Koka upp nudlar och blanda ihop med woken.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 2


2 betyg

Asiatisk mat Recept