Pannbiff

Pannbiff fick det bli idag, riktig svensk husmanskost. Vi hade lite blandfärs i frysen och en lök i kylen som sjöng på sina sista verser. Att göra pannbiff och köttbullar är en konst, mina smakar inte lika goda som farmors och de skiljer sig drastiskt från min mammas. Kort och gott, alla har sina egna versioner av dessa klassiker och här kommer mitt pannbiffs recept.

Pannbiff

Recept: Pannbiff

2 portioner – 6 pannbiffar

Ingredienser

    • 250g blandfärs
    • 1/4 hackad gul lök
    • ½ matsked potatismjöl
    • ½ dl skorpmjöl
    • ½ dl matlagningsgrädde
    • ½ ägg
    • salt, svart & vitpeppar

Stekt lök:

  • 3/4 lök
  • 1 krm socker
  • ½ krm peppar
  • 5 msk vatten
  • Några droppar soya

Instruktioner

  1. Blanda skorpmjölet, potatismjölet och grädden. Låt det svälla i 10min. Hacka löken fint och ha sedan i ägg, lök, kryddor och färsen. Blanda allt ordentligt och låt stå kallt i 5min. Forma sedan till 6st normalstora pannbiffar och hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i biffarna när pannan är riktigt varm. Sänk sedan till medelvärme och stek dem färdiga.
  2. Stekt lök: Skiva löken i ringar och värma upp en liten stekpanna. Ha i smör och lägg i lökringarna och ha på socker, soya och peppar. Stek på medelhög värme tills de fått lite färg. Sänk sedan värmen något och stek tills de är färdiga. Ha på lite vatten så löken blir riktigt mjuk och god.
  3. Servera med kokt potatis, gräddsås gjord på skyn, ättiksgurka och rårörda lingon.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!