Nektarinpaj

Nektarinpaj är inget som jag smakat tidigare men idag var det dags att baka en då vi hade en del nektariner kvar som skulle slängts annars. Pajen blev godkänd men jag tycker personligen mer om persikor än nektariner men det är ju en smaksak.

Nektarinpaj

Recept: Nektarinpaj

Ingredienser

  • 3 nektariner
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 100 gram smör

Instruktioner

  1. Skölj nektarinerna i rinnande vatten och skiva de sedan i lagom stora bitar. Lägg i en pajform.
  2. Blanda ihop socker ,vetemjöl, havregryn och smör till en smulig deg och strö över nektarinerna.
  3. Grädda i 20 minuter på 225 grader.
  4. Servera med glass eller vaniljsås.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!