Fruktflarn

Fruktflarn är en bra efterrätt att bjuda på om man får oväntat besök en dag. Frysta smördegsplattor, frukt och mandelmassa brukar vi oftast ha liggandes här hemma. Och själva rätten är superenkel att göra!

 

Recept: Fruktflarn

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • Frukt (t.ex. nekatrin, persika, päron, äpple, plommon)
  • 1 dl riven mandelmassa
  • ½ dl råsocker
  • Riven choklad
  • Florsocker
  • 1 ägg

Instruktioner

  1. Tryck två ringar i smördegplattorna med hjälp av ett glas. Tänk dock på att de fortfarande ska sitta fast i degen.
  2. Nagga cirklarna och pensla med ett uppvispat ägg över hela smördegplattan, förutom i just cirklarna.
  3. Riv mandelmassa och lägg i cirklarna samt skiva frukten och blanda den med råsockret, lägg sedan frukten över mandelmassan.
  4. Grädda i 200º i ca 20-25min
  5. Riv över choklad och puddra över florsocker.
  6. Servera och njut!


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!