Dinkelbröd

Vi testade ett nytt brödrecept idag och det blev ett enkelt och gott dinkelbröd som görs på fullkornsdinkelmjöl. Dinkelmjöl är ett näringsrikt mjöl med mycket fibrer och det har lite mer smak än vetemjöl vilket vi uppskattar. Man kan med fördel blanda i lite nötter och fröer i receptet.

Dinkelbröd

Recept: Dinkelbröd

Ingredienser

  • 7-8 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 25 g jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 3 dl vatten
  • 1-2 tsk honung
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Börja med att röra ut din jäst med vatten som är fingervarmt eller runt 40 grader om du har torrjäst. Rör sen ner saltet och honungen så att det blandas.
  2. Blanda i mjölet så att degen släpper från kanterna i skålen och knåda degen.
  3. Vi använder oss av en köksassistent som vi kör i cirka 10 minuter med degkroken.
  4. Låt degen jäsa 30-45 minuter tills degen dubblat sin storlek. Knåda den och lägg den sedan i en brödform och låt jäsa en 30 minuter till.
  5. Pensla med vatten och grädda på 175 grader i cirka 35-45 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!