Förvälla kantareller
Förvälla kantareller är det många som undrar hur man gör och nu när svampsäsongen är igång och kantarellerna kommer upp överallt, vad passar bättre än ett recept på hur man förväller kantareller?
Recept: Förvälla kantareller
Ingredienser
- Kantareller
Instruktioner
- Börja med att rensa kantarellerna, och borsta bort löv, jord och annat skräp. Skär också av delar som är dåliga. Om du vill så går det bra att skölja i vatten.
- Dela nu kantarellerna och skär svampen i mindre bitar.
- Lägg i en kastrull och hetta upp det långsamt. Du behöver inte ha någon vätska efter som kantarellerna redan innehåller mycket vätska. Men om du märker att det bränns kan du hälla i lite vatten.
- Nu ska du låta kantarellerna stå och puttra tills all vätska som kommit ur svampen försvunnit vilket brukar ta 10-15 minuter ungefär.
- Låt kantarellerna svalna, lägg i plastpåsar och frys in i frysen.
Vilken bra idé att ha med ett recept på hur man förväller kantareller! Jag har själv aldrig förvällt några, men nu vet jag hur man gör. Ska bara hitta några kantareller först, det är väl det svåraste… ;-)
Ja, det kan vara lite svårt att hitta kantareller. Jag har lyxen att mina föräldrar har massvis på sin tomt så vi plockar flera påsar varje säsong.
Ja, det kan vara lite svårt att hitta kantareller. Har lyxen att mina föräldrar har massvis på och runt sin tomt så man blir lite bortskämd med det :)
Oj av dig kan jag nog lära mkt. Här ser du en som knappt vet hur man startar ugnen :P
Åh så gott med kantareller! Jag vill verkligen ut i skogen och plocka…
Ja, en kantarelltoast eller lite smörstekta kantareller till en köttbit sitter aldrig fel :)
Så gott med kantareller. Men vi får allt köpa när vi vill ha, mest champinjoner och fjällskivlingar i våra skogar.