Förvälla kantareller

Förvälla kantareller är det många som undrar hur man gör och nu när svampsäsongen är igång och kantarellerna kommer upp överallt, vad passar bättre än ett recept på hur man förväller kantareller?

Kantareller

Recept: Förvälla kantareller

Ingredienser

  • Kantareller

Instruktioner

  1. Börja med att rensa kantarellerna, och borsta bort löv, jord och annat skräp. Skär också av delar som är dåliga. Om du vill så går det bra att skölja i vatten.
  2. Dela nu kantarellerna och skär svampen i mindre bitar.
  3. Lägg i en kastrull och hetta upp det långsamt. Du behöver inte ha någon vätska efter som kantarellerna redan innehåller mycket vätska. Men om du märker att det bränns kan du hälla i lite vatten.
  4. Nu ska du låta kantarellerna stå och puttra tills all vätska som kommit ur svampen försvunnit vilket brukar ta 10-15 minuter ungefär.
  5. Låt kantarellerna svalna, lägg i plastpåsar och frys in i frysen.

 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!