Formfranska

Ett skiva rostad formfranska med en skiva god ost på är oslagbart på morgonen eller som mellanmål och det behöver inte vara särskilt svårt att lyckas med sin formfranska. Det här är ett enkelt recept som blir väldigt saftigt och luftigt vilket formfranska gärna ska vara. Ett favoritbröd som går hem hos nästan alla!

Formfranska

Recept: Formfranska

1 formfranska

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 25 gram smör
  • 3 dl vatten
  • 1/4 dl ljus sirap
  • 2 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smör och blanda med vattnet. Låt det bli fingervarmt, alltså cirka 37 grader innan du finfördelar jästen och blandar ner smör och vatten.
  2. Häll sedan i sirap, salt och mjölet och arbeta degen i 10-15 minuter. Låt degen sedan jäsa i 45 minuter.
  3. Arbeta degen 10 minuter till och blanda i mer mjöl om det behövs. Forma sedan ett bröd och lägg ner i din brödform. Låt sedan jäsa i 45 minuter till.
  4. Till slut sätter du in brödet i ugnen på 175 grader i 35-45 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!