Wienerstänger

Wienerstänger
Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Fördelen med wienerstänger är de är så himla lätta att baka men att de ändå smakar så himla mycket. Helt enkelt en av mina favoritkakor!

Recept: Wienerstänger

Sammanfattning: Wienerstänger är en populär småkaka som passar perfekt till fikat. Toppa med lite glasyr och njut av en enkel men supergod kaka!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hallonsylt
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 tsk vatten

Instruktioner

  1. Börja med att värma upp din ugn till 175 grader.
  2. Rör ihop smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en smidig deg.
  3. Dela din deg till tre bollar och rulla sedan till längder på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Gör en fåra med dina fingrar längs hela längden, strö över hallonsylt så att det täcker mitten av kakan.
  5. Grädda i cirka 15 minuter i mitten av ugnen.
  6. Blanda under tiden ihop florsocker och vatten och ringla på glasyr. Låt kakorna vila någon minut.
  7. Skär kakorna på diagonalen och låt svalna i några minuter. Servera och njut!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(19 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!