Raita – Myntassås

Raita eller myntasås är en uppfriskande och svalkande sås som passar perfekt till indiska rätter som har lite mer hetta i sig. Den lena yoghurten är väldigt uppfriskande när man äter rätter som har lite hetta och curry i sig. Jag brukar servera den vid sidan om min chicken tikka masala som kan ha lite hetta i sig ibland. Raita passar även perfekt till lite naanbröd som man kan dippa i. Det blir en perfekt mix som verkligen lyfter den totala smakupplevelsen!

Raita - Myntasås

Recept: Raita – Myntasås

Sammanfattning: Raita eller myntasås är en svalkande sås som passar perfekt till lite starkare mat, speciellt det indiska köket.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 1/2 tsk torkade myntablad
  • 1 1/2 tsk hackade korianderblad
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Börja med att skölja av koriandern och hacka. Rör under tiden ihop yoghurten i en skål.
  2. Krydda youghurten med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
  3. Tillsätt till slut koriandern och lite myntablad och låt stå och dra sig under några timmar i kylen för att få smakerna att framträda bättre.

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 4

Köp ingredienserna från Mat.se


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få en rabattkod som ger dig hela 160 kr att handla mat för.