Raita – Myntassås

Raita eller myntasås är en uppfriskande och svalkande sås som passar perfekt till indiska rätter som har lite mer hetta i sig. Den lena yoghurten är väldigt uppfriskande när man äter rätter som har lite hetta och curry i sig. Jag brukar servera den vid sidan om min chicken tikka masala som kan ha lite hetta i sig ibland. Raita passar även perfekt till lite naanbröd som man kan dippa i. Det blir en perfekt mix som verkligen lyfter den totala smakupplevelsen!

Raita - Myntasås

Recept: Raita – Myntasås

Sammanfattning: Raita eller myntasås är en svalkande sås som passar perfekt till lite starkare mat, speciellt det indiska köket.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 1/2 tsk torkade myntablad
  • 1 1/2 tsk hackade korianderblad
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  1. Börja med att skölja av koriandern och hacka. Rör under tiden ihop yoghurten i en skål.
  2. Krydda youghurten med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
  3. Tillsätt till slut koriandern och lite myntablad och låt stå och dra sig under några timmar i kylen för att få smakerna att framträda bättre.

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 4

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!