Avokadotoast med tomat och chiafrön

Avokadotoast, en toast som du nog sett överallt på frukostmenyerna de senaste åren och det är lätt att förstå. Det är nyttigt, otroligt gott och ser också fantastiskt gott ut på bild! Det här receptet är ett enkelt recept på avokadotoast som du lätt kan fixa hemma i köket innan jobb eller skola. Det går lika snabbt som vilken annan smörgås men är betydligt nyttigare. Jag brukar alltid använda surdegsbröd och lägga till lite chiliflakes, citron och tomat för lite extra smak men det går att variera efter tycke och smak. Det går också utmärkt att göra avokadotoast med pocherat ägg men det tar lite längre tid men det är perfekt för helgfrukosten eller kanske brunchen?

Avokadotoast

Hur gör man avokadotoast hemma? Ett enkelt recept på avokadotoast med tomat och chiafrön

Sammanfattning

Hur gör man en riktigt god avokadotoast? Det är superenkelt, enligt mig så handlar mycket om ingredienserna, det vill säga att man hittar en mogen avokado, färska tomater och framförallt ett hembakat surdegsbröd. Brödet gör en enorm skillnad i smaken och surdegsbrödet ger den där extra härliga krispigheten och är dessutom betydligt mer smakrikt än vanligt bröd du köper i butik. 

Ingredienser för avokadotoast

    • Valfritt bröd, jag föredrar hembakat surdegsbröd.
    • 1 färsk tomat
    • 2 mogna avokados
    • Citron
    • Salt
    • Olivolja
    • Chiliflakes
    • Chiafrön

Instruktioner

  1. Börja med att steka två brödskivor i en stekpanna med smör tills gyllenbruna och krispiga.
  2. Mosa avokadon med 1 krm chiliflakes, några droppar olivolja, en nypa salt och några droppar citronsaft
  3. Bred ut på brödskivorna och lägg på tomatskivorna. Strö över lite chiafrön och servera!

Färdigt på: 15 minuter

Portioner: 2



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!