Avokadotoast med pocherat ägg

Avokadotoast pocherat ägg
Har ni någon favoritfrukost? På min lista hamnar avokadotoast med pocherat ägg väldigt högt upp. Det enda som kanske kan lyckas slå den placeringen är pannkakor eller eggs benedict som är en av mina absoluta favoriter. I helgen gjorde jag den här goda avokadotoasten på ett långjäst bröd, recept på brödet kommer lite senare.Jag toppade toasten med liten sesamfrön, salt, peppar och ett pocherat ägg.

Recept: Avokadotoast med pocherat ägg

Sammanfattning: Avokadotoast med ett pocherat ägg som passar perfekt till frukost och brunch. Servera med lite peppar och salt och njut av en härlig måltid!

Ingredienser

  • 2 skivor hembakat bröd
  • Nypa salt och svartpeppar
  • 1 mogen avokado
  • 2 färska ägg
  • Färsk persilja
  • Sesamfrön
  • Färskost

Instruktioner

  1. Koka upp lite vatten med en droppe vinäger. När vattnet kokar tar du av plattan från värmen och rör upp en virvel med en slev. Knäck ägget och lägg ner försiktigt i mitten av kastrullen. Låt ligga i vattnet cirka 3-4 minuter och lyft sedan upp med hjälp av en hålslev.
  2. Dela avokadon och vrid lite lätt så att den lossnar från kärnan. Ta väck innehållet från skalet med hjälp av en sked. Skär sedan avokadon i skivor.
  3. Rosta ditt bröd, bred på lite färskost och sedan avokado, pocherat ägg, salt, peppar och sesamfrön. Toppa med lite färsk persilja.

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 2 toasts


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!