Asiatisk fläskgryta

Efter ett litet juluppehåll är vi nu tillbaka med fulla krafter, hoppas att ni hade en underbar jul med mycket god julmat. Den här asiatiska fläskgrytan gjorde vi efter julen för att bryta av julmaten och det är en väldigt enkel och god gryta som inte kräver så många ingredienser.

Asiatisk fläskgryta

Recept: Asiatisk fläskgryta

Sammanfattning: Enkel och god asiatisk-inspirerad gryta

Ingredienser

  • 200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 50g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 400ml kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk soya
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Strimla köttet och grovhacka paprikorna, champinjonerna och löken.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och woka köttet som hastigast med sambal oelek.
  3. Ha i grönsakerna och pressa ner vitlöken och stek ytterligare 2min.
  4. Slå på kokosmjölken och sänk värmen på plattan.
  5. Ha i mango chutney och soya.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Låt koka i ca 5min.
  8. Servera tillsammans med ris eller nudlar.

Antal portioner: 2



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!