Ananaspaj

Ananaspaj är väldigt gott och friskt och denna ananaspajen är något för dig om du är en riktigt ananas-älskare! Den blir godast med färsk ananas, men har man inte tillgång till det går det bra med t.ex krossad ananas på burk.

Ananaspaj

Recept: Ananaspaj

1 ananaspaj / ca 6 portioner

Ingredienser

Fyllning:

  • 1 färsk ananas alt. 500g krossad ananas
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • ev. 2 msk Malibu rom
  • 1 ägg

Pajdeg:

  • 150g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjöl, strösocker, sirap och bakpulver i en matberedare. Kör tills det blir en grynig massa.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten.
  3. Skala ananasen och ta ev. bort fruktköttet i mitten av ananasen då den kan vara hård och träig. Skär den sedan i småbitar och låt all fruktjuice få rinna av.
  4. Blanda creme fraiche, ägg, strösocker, vaniljsocker och ev. Malibu rom i en bunke. Blanda i ananasen och häll över smeten i pajformen. Grädda i 175º i mitten av ugnen i ca 30-40min. Servera den gärna varm med en kula vaniljglass till.

4 Responses to Ananaspaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *