Köksredskap

För att lyckas i köket krävs det en del köksredskap och överlag gäller det att satsa på kvalité för det lönar sig i längden. Här listar vi på våra favoriter bland köksredskap.

Grillpannan!
Har du ingen grillpanna så spring till närmaste butik och köp en nu. Det finns inget mer suveränt än en grillpanna! Stek kött, grönsaker och få en underbar yta. Att tänka på när du steker på grillpanna är att du ska ha väldigt hög värme och undvik smör/olja då det bara skapar en rökutveckling som till och med väcker döda brandvarnare.

Stekpanna
Att ha en bra stekpanna är självklart viktigt och här är det ofta smaken som avgör köpet. Men satsa på kvalité och om du vill ha det smidigt köp en stekpanna med nonstick-yta. Gjutjärn är en favorit hos många och vi brukar alltid se till att ha en men mest på grund av den härliga känslan att steka i en.

Vassa knivar!
Det är inga många som har vassa knivar i sina kök men att ha riktigt vassa knivar i köket är guldvärt till matlagning. Men hur gör man då för att få en bra kniv som håller sig vass?

1) Köp din kniv i en affär där har kunskap om knivar.

2) Testa olika modeller för det är viktigt att kniven känns bra när du håller i den. Den ska ligga bra i handen som man brukar säga.

3) Förvara aldrig knivar med andra köksredskap utan ha den i ett knivblock eller häng upp den. Knivar slits mycket av att ligga och trängas med andra redskap.

4) För att hålla den vass krävs det att man brynar kniven ibland. Kan du inte detta själv så be om hjälp i affären eller fråga en kock på någon restaurang för de hjälper ofta till om de har det lugnt.

5) Använd en skärbräda i trä!

Matvåg
Att kunna väga maten på en digital matvåg är väldigt behändigt både för att se hur mycket man får i sig och för att planera måltiderna bättre.

Mortel
Morteln har försvunnit ur många kök men den är väldigt behändig om man vill köra egna kryddblandningar.

Kastruller
Köp kastruller i olika storlek och av bra kvalité. Det lönar sig!

 


1 betyg

Köksskola