Tips för kladdkakor

Att göra kladdkakor är väldigt lätt men det svåraste är nog att få den så där härligt kladdig och mumsig. Idag tänkte vi ge er våra bästa tipsa på hur du får dina kladdkakor kladdiga.

Undvik att vispa kladdkakan

När du bakar kladdkakor ska du inte vispa mycket. Desto mindre du vispar desto bättre. Vårt bästa tips är att du rör ner ingredienserna varsamt och för hand. När du bakar sockerkaka däremot ska det vispas som bara den för att du ska få en luftig kaka men när det gäller kladdkakor vill ha det tvärtom. Platt och kladdig!

Grädda kladdkakan rätt

Det är viktigt att välja en bra form där kladdkakan håller sig lagom tjock för om du har en för tunn kladdkaka blir den inte kladdig och har du en för tjock blir det svårt att få till en bra gräddning. Testa dig fram, du kan till och med göra kladdkaka i muffinsformar om du vill det. För att se om kladdkakan är färdig kan du använda en provsticka. När du känner att kladdkakan är kladdig i mitten men fastare i kanterna så är det dags att plocka ut den ur ugnen.

Köp ingredienserna från Mat.se


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få en rabattkod som ger dig hela 160 kr att handla mat för.