Recension av Monika Ahlbergs matkasse

Då har vi ätit den sista måltiden ur vår Matkasse från Mathem.se, sista rätten var röd fisk med balmsammarinerade morötter och sockerärtor som vi åt igår. Tyvärr han detta inte fastna på bild för vi hade gäster på besök och mitt i allt detta glömdes det bort.

Så vad tyckte vi om matkassen?
Den matkasse vi fick var Monikas matkasse och innehöll en del ekologiskt och färska varor. Vilket var jättebra och allt som var färskt (bladpersilja och timjan) höll sig bra genom transport och under veckan. Man fick väldigt mycket mat och behövde absolut inte gå hungrig från bordet, eftersom vi bara är två fick vi mat över som vi kunde äta som lunch nästa dag, eller använda till att laga rätten en gång till senare. Vi gillade att det var både fisk, kött, vegetariskt, kyckling och soppa. och framför allt att allt kött vi fick var producerat i Sverige. Vi själva köper alltid kött och etc. som är svenskt och det kändes bra att det även var svenskt i matkassen. De ekologiska varorna som vi fick var bland annat: Potatis, färsk bladpersilja- och timjan, creme fraiche, 1L mellanmjölk. För oss som är studenter är ekologiskt lite lyx eftersom vi lever på en väldigt snar budget och ofta handlar det som är det billigaste alternativet. Dock saknade jag information om grönsakerna, så som tomat, sallad, sockerärtor etc. var ekologiska eller inte.

Recepthäftet tyckte jag kunde ha utformats med lite bilder, så man hade fått se hur maten ska se ut. Vid nåt ställe stod det att man kunde ha i gelé i en rätten, dock inte vilken slags gelé. Något jag tycker man kunde specificera lite mer, eftersom det finns en hel uppsjö av olika gelér. En bättre tidsangivelse på hur långt tid det tar, på ett ungefär, att förbereda och laga maten hade varit kalasbra. Vissa dagar är stressigare än andra och då hade det varit bra om man snabbt och enkelt hade kunnat se vilket recept som går snabbast och som är enklast att göra.

Vissa saker skulle vi ha hemma själva, så som tomatpuré, curry, paprikapulver, vilket var helt ok. Men en del av dessa sakerna kan jag tycka var lite udda, t.ex skulle vi ha vit balsamvinäger. Något som jag aldrig tror vi har haft hemma ens. Såna saker hade nog varit bättre att få med i kassen och kanske byta ut mot t.ex. all lök (vitlök, gul lök, purjolök och rödlök) som antagligen fler har hemma redan. I för sig kunde man utesluta det ur receptet, men det hade ändå varit kul att få smaka på ”orginalreceptet” så att säga.

Ett stort plus är att man redan i förväg kan se nästa veckas matkasserecept och på så vis själv kan man se om det är något som tilltalar en. Vår matkasse vi fick hem tyckte vi väldigt mycket om, ibland finns det ju vissa saker som man kanske tycker mindre om (Sebastian tycker t.ex. inte om torsk) men det är ju så att allt inte kan vara absolut perfekt anpassat till varje enskild person. De övriga 4 rätterna var väldigt goda och är absolut något vi kommer laga igen! Jag tyckte väldigt mycket om paprikabiffarna och Sebastian älskade kalkongrytan. Samtidigt får man prova på något nytt och spännande, som man kanske aldrig ätit tidigare och ens matlagningskunskaper breddas ju på så sätt. Vi tycker det har varit väldigt roligt att få prova på det här konceptet, och jag tror det passar bra för folk med småbarn eller för dem som kanske tycker det är tråkigt, eller inte har tid att handla och laga mat. Eller för oss som vill testa lite nya maträtter då och då!

(Inga röster)

Recensioner