Blåbärssmulpaj med vallmo

Blåbärssmulpaj är en favorit hos oss och idag invigde jag min nya bakbok från Leila Lindholm idag ”one more slice” Jag hade nämligen en påse blåbär över, sedan vi plockade hemma hos Sebastians föräldrar i somras.

Blåbärssmulpaj

Recept: Blåbärssmulpaj

1 blåbärssmulpaj

Ingredienser

  • 250g kallt smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl råsocker
  • 3dl havregryn
  • ½ dl blå vallmofrön
  • 1 ½ l frysta blåbär
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl

Instruktioner

  1. Nyp ihop smöret med råsockret och vetemjölet, så det blir en smulig deg.
  2. Tillsätt vallmofröna och havregrynen och rör ihop det försiktigt.
  3. Blanda blåbären med strösockret och potatismjölet i en bunke. Lägg i en eldfast form eller gjutjärnspanna (Tyvärr har vi ingen sån, så jag fick snällt ta en vanlig pajform)
  4. In i mitten av ugnen på 200grader i 25min. Servera blåbärssmulpajen rykande färsk med vaniljglass eller vaniljsås.
Blåbärssmulpaj

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!