Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner
Ugnsstekt falukorv med stuvade makaroner är en riktig vardasklassiker och en räddare i nöden när man varken har tid eller lust att stå i köket efter en lång dag på jobb och i skolan. Middagen sköter i princip sig själv och är klar på ett kick!

Recept: Ungsstekt falukorv med stuvade makaroner
4 portioner
Ingredienser
- 1 falukorvsring
 - 1 gul lök
 - Skånsk senap
 - Heinz ketchup
 - 1 dl riven ost
 - 5 dl makaroner
 - 1 l mellanmjölk
 - salt
 - peppar
 - ev muskotnöt
 
Instruktioner
- Lägg falukorven i en ugnssäker form.
 - Skär små snitt i hela korven och lägg skivad lök, en klick skånsk senap och heinz ketchup i skårorna.
 - Toppa med riven ost.
 - Gratinera i ugnen på 225º i ca 30-40min.
 - Under tiden falukorven gratineras kokar du upp mjölken i en tjockbottnad kastrull.
 - Häll i makaronerna och salt.
 - Koka det på svag värme i ca 20-25min tills makaronerna är klara.
 - Smaka av med peppar och muskot och servera tillsammans med falukorven.
 

 10 betyg

Lämna ett svar