Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsrostad potatis

Fläskkotletter med ugnsrostad potatis

A casual weekday dinner, what to eat? I decided to use the pork chops that I bought my mistake and did a meal with pork chops cooked in a creamy sauce served with some delicious asparagus and oven baked rosemary potatoes. Delicious even if it’s a simple meal!

Recept: Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsbakad potatis

Sammanfattning En utsökt middag med fläskkotletter kokad i en krämig sås och ugnsbakad potatis med en hint av rosmarin serverat med färsk sparris.

Ingredienser

  • 500 gram potatis
  • 4 msk Olivolja
  • Färsk rosmarin
  • Peppar & salt
  • 4 fläskkotletter
  • 25 g smör
  • En knippe Färsk sparris
  • 2 dl grädde
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1/4 gul lök
  • 3 msk rödvin

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Dela varje potatis i fyra delar och lägg i en skål med olivolja, salt och peppar och färsk rosmarin.
  3. Lägg potatisen i en ugnsform och tillaga under cirka 40-45 minuter. Vänd potatisen två gånger.
  4. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i lite rosmarin. Stek kotletterna cirka 5-6 minuter på varje sida.
  5. Hacka löken fint och stek i en kastrull med lite olivolja. Ha i rödvinet och låt det puttra bort. Ha i både grädde och buljong och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner såsen med fläskkotletterna och låt puttra cirka 5 minuter.
  6. Stek sparrisen cirka 3-4 minuter på varje sida eller tills den blivit mjuk och servera.

Färdigt på: 50 minuter

Portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!