Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsrostad potatis

Fläskkotletter med ugnsrostad potatis

A casual weekday dinner, what to eat? I decided to use the pork chops that I bought my mistake and did a meal with pork chops cooked in a creamy sauce served with some delicious asparagus and oven baked rosemary potatoes. Delicious even if it’s a simple meal!

Recept: Fläskkotletter i en krämig sås och ugnsbakad potatis

Sammanfattning En utsökt middag med fläskkotletter kokad i en krämig sås och ugnsbakad potatis med en hint av rosmarin serverat med färsk sparris.

Ingredienser

  • 500 gram potatis
  • 4 msk Olivolja
  • Färsk rosmarin
  • Peppar & salt
  • 4 fläskkotletter
  • 25 g smör
  • En knippe Färsk sparris
  • 2 dl grädde
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1/4 gul lök
  • 3 msk rödvin

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Dela varje potatis i fyra delar och lägg i en skål med olivolja, salt och peppar och färsk rosmarin.
  3. Lägg potatisen i en ugnsform och tillaga under cirka 40-45 minuter. Vänd potatisen två gånger.
  4. Salta och peppra fläskkotletterna. Hetta upp en stekpanna med smör och ha i lite rosmarin. Stek kotletterna cirka 5-6 minuter på varje sida.
  5. Hacka löken fint och stek i en kastrull med lite olivolja. Ha i rödvinet och låt det puttra bort. Ha i både grädde och buljong och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner såsen med fläskkotletterna och låt puttra cirka 5 minuter.
  6. Stek sparrisen cirka 3-4 minuter på varje sida eller tills den blivit mjuk och servera.

Färdigt på: 50 minuter

Portioner: 4



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!