Tips för att frysa in köttfärs

Frysa in köttfärsAtt laga mat med köttfärs är väldigt populärt och varenda gång vi är i butiken för att handla blir det något kilo köttfärs. Det kan vara till köttfärslimpaköttbullar, lasagne, bolognese eller någon annan smaskig rätt. Problemet jag hade under studenttiden var att köttfärsen alltid var fryst efter en lång dag i skolan men jag lärde mig snabbt ett bra tips för att frysa in köttfärs.

Få köttfärs att tina snabbt

Om du kommer hem från jobb och ska laga kvällsmat så kan det vara väldigt frustrerande att hitta all mat djupfryst. För att tina köttfärs snabbt finns det ett enkelt husmorsknep som kommer göra livet mycket enklare. Du kommer slippa att köra maten i mikrovågsugnen och få äta köttfärs som har blivit lite kokt i kanterna men fortfarande fryst i mitten. Om du fortsätter läsa artikeln som kommer du hitta ett riktigt bra tips som kommer få köttfärsen att tina mycket snabbare.

Tips för att frysa in och förvara köttfärs

För att frysa in köttfärs och tina det snabbt finns det ett enkelt tips som kommer göra livet betydligt enklare och spara mycket tid och energi. Nu behöver du inte tina i mikron eller lägga köttfärsen i vatten utan du kan bara ta ut den ur frysen och den kommer tina väldigt mycket snabbare än om du fryser in den i förpackningen.

Gör så här för att frysa in köttfärs och tina den snabbt:

  1. Fyll en påse med köttfärs och skriv upp vilket datum du frös in den. På så sätt håller du koll på hållbarheten på köttfärs.
  2. Platta till påsen med köttfärs ordentligt så att det blir ett tunt och jämnt fördelat lager i påsen.
  3. Lägg köttfärsen i frysen på ett plant ställe så att köttfärsen fryses in som ett tunt lager. När det är dags för att använda, tar du bara ut köttfärsen och den kommer tina betydligt snabbare!

Testa det gärna nästa gång du köper köttfärs, du kommer märka skillnaden direkt när det är dags att laga mat!


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips.