Putsa silver med bakpulver

Att putsa silver kan vara knepigt och dessutom ta väldigt lång tid om man ska putsa silverbestick. Det används ofta många starka kemikalier som förstår mer än vad de hjälper så i den här lilla guiden tänkte jag tipsa lite om hur du kan puts silver och silverbestick utan kemikalier.

Att ha en vacker uppsättning silverstick som verkligen blänker kan verkligen förhöja en hel måltid

Förvara silver

Att förvara silver rätt är en av de viktigaste sakerna du ska tänka på förutom själva rengöring. Förvaras de felaktigt så blir de svarta nästan direkt. Det händer på grund av att silvret utsätts för syre. Vad man kan göra är att lägga de inlindade i silkespapper och förvara i en låda någonstans i en skyddad miljö.

Putsa silver med bakpulver

 

Istället för att köpa alla dessa konstiga produkterna med skadliga kemikalier eller metallplattor hit eller di så kan du använda något som alla har hemma i köket. Det går snabbt och det blir ett alldeles utmärkt resultat med nyputsat silver som verkligen blänker. Det vi ska göra är helt enkelt att putsa silver med bakpulver.

Så här putsar du silver:

  1. Koka upp en bra mängd med vatten eftersom du ska fylla dina bestick med vatten.
  2. Lägg ett lager med aluminiumfolie på botten av din diskho och strö över bakpulver över aluminiumfoliet.
  3. Lägg sedan på dina bestick och strö över lite mer bakpulver.
  4. Slå på vatten så besticken är helt täckta och titta på när magin sker. Nu kommer det börja fräsa och ha sig och nu är det bara att låta silverbesticken låta vara kvar i vattnet tills du kan ta bort dem.
  5. Torka av alla bestick med en mjuktrasa och gnugga lätt om du skulle hitta något mer som är mörkt på besticken.

Den här metoden att putsa silver med bakpulver är något som är väldigt effektivt, billigt och dessutom skonsamt. Jag har testat det flera gånger och det ger alltid ett bra resultat.

Har du något eget husmorsknep för att putsa silver?


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips.