Matkassar

Vi på Matskafferiet hjälper dig att hitta rätt matkasse genom att recensera och tipsa om de bästa matkassarna. Hos oss hittar du information och tops på vad du ska tänka på när du väljer mat kasse. Det finns en uppsjö av matkassar nu, en del är nischade på en viss diet och teman medan de större bolagen kör en generell matkasse som ger dig mat för 1-2 veckor och med färdiga recept. Vi testar alla matkassar för att se vilken som ger bäst värde för pengarna. Vi försöker även lista när det kommer en rabatt på matkassar och recenserar alla matkassar vi skriver om. Har du några tips är det bara att skriva en kommentar så att vi hjälps åt att hitta de bästa matkassarna. Vi försöker få med allt som kan vara av intresse för dig som vill testa på att få mat levererat hem men det finns alltid något vi missar så vi uppskattar feedback!

Prenumerera på matkasse

Vanligast är att man prenumererar på en matkasse så att den kommer med jämna mellanrum, varje eller varannan vecka. Men det är inget måste, du kan välja att beställa en gång för att testa och sen avboka med framförhållning, på så sätt kan du testa matkassen utan att behöva prenumerera på den. Men kolla alltid villkoren, alternativt ring supporten så det inte blir fel.

Lägga till matvaror till matkassen

Om det skulle vara något som du saknar i din matkasse eller om det är något som du vet du behöver är det bara att lägga till matvaror till din matkasse. Kanske behöver du extra mjölk, någon speciellt ost eller kanske någon grönsak. Det är bara att lägga till hos de flesta stora leverantörerna.Skulle du vilja handla mat online finns det en riktigt bra leverantör som jag använder, Mat.se. De erbjuder ett fullt utbud med riktigt bra priser och leveranser.

Glutenfri & laktosfri matkasse

Med många allergiker där ute är det självklart att nämna allergivänliga alternativ. När det gäller glutenfria och laktosfria matkassar så finns det en hel uppsjö faktiskt. Det finns även GI och vegetariska matkassar för den som önskar det. Det är bara att besöka leverantörerna alternativt kolla i vår tabell så hittar du den bästa matkassen för just dig.

Är det dyrt med matkasse

Nej, enligt min erfarenhet är det inte dyrt med matkassar, vad jag upplevt så kostar en matkasse ungefär lika mycket som i butiken, ibland även mindre skulle jag vilja påstå. Personligen så sparar jag faktiskt pengar då jag köper mindre saker som jag inte använder och får mer fokus på vad jag verkligen behöver för att laga veckans maträtter. Så jag skulle vilja säga att matkasse är en ekonomisk lösning som både kan spara pengar och tid.

Billigaste matkassen

Många frågar ofta efter den billigaste matkassen och stirrar sig blinda på den totala kostnaden. Det man ska titta på är snarare portionspriset och vilka råvaror som används i matkassen då det ger en mer rättvis bild av vad du betalar för. Likadant gäller det med extra kostnader för leverans och villkor etc. Vi går igenom det här bättre i våra recensioner så ta en extra titt där så hittar du rätt information för att hitta matkassen med bäst pris.

Bästa matkassen

Den bästa matkassen är svårt att kora, Middagsfrid har vunnit några tester, Linas Matkasse ibland men vad som spelar mest roll är dina behov och vad du behöver. Jag skulle inte vilja säga att någon matkasse är bättre än någon annan utan allt handlar om att hitta rätt matkasse för varje individ. Man får ta hänsyn till antal personer i hushåll, smakpreferenser, allergier etc. Men vi tar gärna emot era tips på vilken matkasse som ni tycker är bäst!


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips.