Hur förvarar man färskt bröd?

Hur ska man förvara bröd för att det ska hålla sig färskt och mjukt? När man bakat nytt bröd så vill försöka hålla kvar den nybakade känslan så många dagar som möjligt. Det finns ett par olika alternativ och tips för att hålla brödet mjukt och det beror lite på hur mycket bröd du äter och om det är hårt eller mjukt bröd. Hårt bröd ska alltid förvaras i en torr miljö och inte frysas in. Surdegsbröd brukar även hålla längre än andra bröd.

Förvara inte bröd i kylen

Undvik verkligen att förvara bröd i kylen eftersom ditt mjuka bröd snabbt kommer bli smuligt och torrt. Det är verkligen ingen höjdare att lägga in brödet i kylen även om man det är lätt att tro att rumstemperatur skulle torka ut brödet mer men så är det inte.

Frysa in bröd

Ett av de bästa sätten att förvara bröd är att frysa in brödet. Helst ska du skiva brödet direkt när det är färdiggräddat och svalnat för att frysa in det. Att frysa in bröd är oftast en bra idé om man inte är en storkonsument av bröd. Personligen så räcker ett bröd cirka två veckor för mig så skulle jag inte frysa in brödet hade det blivit väldigt torrt utanför frysen.

Förvara bröd i rumstemperatur

Ska du förvara brödet i rumstemperatur så rekommenderar jag att du lägger det färska brödet i en pappåse och sen stoppar du pappåsen i en plastpåse. Pappåsen kan suga upp kondensen och plastpåsen håller brödet färskt och fint. Brukar alltid fungera utmärkt för mig när jag har ett nybakat bröd som jag vill hålla färskt så länge som möjligt!

 

 


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips.