Kladdkaka

Kladdkaka är klassiker som passar både små och stora till vardags eller till kalaset. Antagligen så är kladdkakan så populär för den så god, lättbakad och lätt att variera. Det går variera sig väldigt mycket då man kan använda vit choklad, smaksätta med bär, använda riktig choklad, ja, möjligheterna är oändliga. Kakan blir kladdig eftersom man skippar bakpulvret och tar det lugnt med vispningen för att slippa luftbubblor i smeten. Gräddningstiden spelar också in och du kan variera den efter vad du tycker blir bäst men en 15-20 minuter brukar vara lagom för att kladdkakan ska bli sådär härligt kladdig. Kan man göra något annat än att älska kladdkakan?

Kladdkaka

Recept: Kladdkaka

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • Florsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
  4. Blanda ner kakao, vaniljsocker, mjöl och tänk på att röra försiktigt, annars bildas luftbubblor och kladdkakans kladdighet förstörs.
  5. Häll ner kladdkakssmeten i en brödad form på en storlek runt 24-26 cm
  6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
  7. Låt kladdkakan svalna, garnera med florsocker och servera med grädde eller en skopa vaniljglass

Enkelt, eller hur? Det är nog därför kladdkakan är en efterrätt som går hem vid alla tillfällen och som alla gillar.

Tipsa gärna om ditt bästa kladdkaksrecept, alltid kul att hitta nya recept!


3 betyg

Bakverk Efterrätter Recept