Pasta e fagioli

Att komma på vad man ska äta till lunch varje dag är inte det lättaste, helst ska det vara billigt, mättande och självklart gott. Idag testade vi på att göra en ny rätt för oss, Pasta e fagioli som betyder pasta med bönor på svenska och vi hade inte kunnat vara nöjdare med den här lunchen. Det blev verkligen supergott! Bönorna gjorde att vi blev väldigt mätta och överlag så blev det en relativt billigt rätt och det är perfekt mat att göra storkok på om man vill ta med till jobb eller skola och värma igen.

Pasta e fagioli

Recept: Pasta e fagioli

Sammanfattning: Enkel pasta med bönor

Ingredienser

  • 1 hackad morot
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1½ tesked oregano
  • ½ tesked salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 500 gram krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 150-200 gram pasta av valfri sort
  • Lite parmesan för topping

Instruktioner

  1. Börja med att hacka moroten och löken fint. Fräs detta i en stor kastrull och tillsätt vitlöksklyftan.
  2. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, kidneybönor som du sköljt av, hönsbuljongtärningen, lagerblad, oregano och salt. Låt detta koka i cirka 15-20 minuter.
  3. Tillsätt sedan pastan och låt koka i 10-15 minuter. Red eller spä ut beroende på hur mycket vatten som försvinner under kokningen.
  4. Servera och toppa med parmesan.

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 4


5 betyg