Pariserbullar

Pariserbullar, krämbullar eller kanske vaniljbullar? Kärt barn har många namn men vi väljer att köra på Pariserbullar den här gången. Pariserbullar är helt enkelt en bulle fylld med vaniljkräm som man efter gräddning penslar med smör och doppar i socker. En sockerchock men dom är ju så himla goda, perfekta att bjuda på till fika.
Ett tips, om du ska använda alla på samma tillfälle så är det bättre att frysa in dom och pensla och doppa i socker innan servering.

Pariserbullar

Recept: Pariserbullar

Sammanfattning: Goda bullar fyllda med vaniljkräm

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 2 dl vaniljkräm
  • Garnering

  • 50 g smör
  • Strösocker

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret och slå sedan på mjölken. Låt blandningen bli 37 grader.
  2. Smula sedan ner jästen i en bunke och häll sedan på degvätskan och rör tills all jäst löst upp sig.
  3. Tillsätt sedan salt, socker och mjölet under omrörning.
  4. Arbeta degen tills den blir smidig, cirka 10 minuter i en köksassistent.
  5. Låt sedan jäsa cirka 40 minuter, övertäckta.
  6. Under tiden kan du göra vaniljkrämen enligt förpackningens instruktioner.
  7. Efter 40 minuter tar du upp degen och delar den i runt 20 delar. Kavla sedan ut delarna tills de är cirka 0,5 cm tjocka.
  8. Lägg en klick vaniljkräm i varje platta och nyp ihop och forma till en bulle.
  9. Låt bullarna jäsa cirka 40 minuter under duk.
  10. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
  11. När bullarna svalnat penslar du dom med smör och doppar i socker.

Färdigt på: 2 timmar

Antal portioner 12

En kommentar till Pariserbullar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *