Panerade kotletter med chili -och paprikasås

Ikväll åt vi panerade kotletter med chili -och paprikasås, blev väldans gott om jag får säga det själv, och det får jag ju! Jag älskar när där är lite hetta och sting i såsen så att säga. Många tycker att kotletter är så tråkigt, men om man panerar dem eller använder dem i grytor, som vi gjorde här och här, blir det riktigt gott och inte alls sådär tråkigt. Denna gången panerade vi dem i ägg och ströbröd, där vi hade blandat i lite finriven parmesan i ströbrödet.

 

Recept: Panerade kotletter med chili -och paprikasås

Ingredienser

4 portioner

Panerade kotletter:

    • 4 st benfria kotletter
    • ca 1 ½ dl ströbröd
    • ½ dl finriven parmesan
    • 1 ägg
    • 1 msk smör

Chili -och paprikasås:

  • 1 röd liten chili
  • ½ röd paprika
  • ½ liten lök
  • 1 tsk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ajvar relish
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ev. lite sambal olek
  • ev. maizena till redning

Instruktioner

Panerade kotletter:

    1. Banka ut kotletter med en köttklubba alt. en kavel.
    2. Knäck ägget i en djup tallrik och blanda ströbrödet och parmesanen i en annan.
    3. Doppa först kotletterna i ägget och sedan ströblandningen. Det ska täcka hela köttbiten.
    4. Stek dem sedan i en stekpanna med en klick smör i ca 7-10min, tills de är genomstekta.

Chili -och paprikasås:

  1. Ta bort fröna ur chilin och paprikan och finhacka dem tillsammans med löken.
  2. Fräs dem i en kastrull med lite smör. Sänk värmen och slå på creme fraiche och mjölk.
  3. Ha i ajvar relish, salt, svartpeppar och smaka av. Tillsätt ev. lite sambal olek om man vill ha det ännu starkare. Låt det få koka upp och låt det sedan koka i ca 3min. Red ev. med maizena för önskad konsistens.
  4. Servera med klyftpotatis och en sallad.

1 betyg