Muffins med chokladbitar

Muffins med chokladbitar är något av det godaste som finns och min så underbart fina pojkvän är inne i en bakperiod. Han bakar något nytt varje vecka och är inte rädd för att testa något nytt och ovanligt. Han är tvärtemot mig som gärna tar det säkra före det osäkra ibland. I dag fick han för sig att göra dessa godingar och jag kan inget annat än tacka och ta emot för de var himmelska.

Muffins med choklabitar

Recept: Muffins med chokladbitar

12 stycken muffins

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Lindt’s 70% choklad med bitar av karamell i

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker så det blir fluffigt och poröst. mält smöret och blanda i tillsammans med mjölk.
  2. Rör vetemjöl, bakpulver och hackad choklad i en annan bunke. Blanda sedan ner det i äggsmeten. Häll ut smeten i en muffinsplåt med formar i.
  3. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader tills de är lite gyllenbruna.

2 kommentarer till Muffins med chokladbitar

  1. Hej :) Vi är två kompisar som bakat detta recept. Dock tyckte inte vi att det fungerade precis som det skulle. Färgen blev knepig och smöret skärde sig… Jag vet inte om detta var meningen, men det ser inte speciellt gott ut.

    • Hej! Om smöret skar sig beror det på att ni har haft för hög värme på plattan när ni smälte det. Att färgen skulle bli konstig har vi aldrig upplevt men det kan bero på er ugn med. Blev de för mörka behöver ni sänka temperaturen och blev de för ljusa behöver ni kanske ha inne dem lite längre. Alla ugnar är olika så man måste testa sig fram lite själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *