Kycklinggryta med örter

Ibland kan det vara svårt att komma på vad man ska göra för mat när man är trött efter en lång skol- eller arbetsdag. Då passar det utmärkt att bara slänga ihop något snabbt och idag blev det en enkel men god kycklinggryta med örter. Snabbt, enkelt och man får snabbt i sig maten. Vi serverade med pasta men man kan självklart välja annat, tror att bulgur hade passat utmärkt också. Har ni några favoriter när det gäller snabblagad mat?

Kycklinggryta med örter

Recept: Kycklinggryta med örter

2 portioner

Ingredienser

  • 2st kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2dl lätt creme fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • saft från 1/3 citron
  • ½ tsk torkad basilika alt. en knippe färsk basilika
  • 1 tsk italiensk örtkrydda
  • Svart -och vitpeppar
  • salt

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i olivolja tillsammans med den gula löken och den pressade vitlöken.
  2. Slå på creme fraichen och grädden och låt koka upp.
  3. Pressa i citronsaften och ha i basilika, italiensk örtkrydda, svart -och vitpeppar samt salt.
  4. Låt småputtra i 10min och smaka av med ev. mer kryddor.
  5. Servera med nykokt tagliatelle.

1 betyg