Kyckling med rosépeppar

Kyckling med rosépeppar är en enkel middag att tillaga på en fredag, när man kanske inte har tid eller lust att stå vid spisen efter jobb, men ändå vill ha något riktigt gott och festligare. Vi åt tagliatelle till men man kan lika gärna ha bulgur, couscous eller en sallad till om man nu går på LCHF-diet.

 

Recept: Kyckling med rosépeppar

Ingredienser

  • 2-3st stora kycklingfiléer
  • ½ finhackad silverlök
  • 1 msk kycklingfond
  • 150g färska champinjoner
  • 3dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk kockens piffikrydda
  • Salt, svart -och vitpeppar

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i en klick smör.
  2. Ha över salt, svart -och vitpeppar och piffikryddan.
  3. Vänd ner champinjonerna och löken och stek dem mjuka.
  4. Slå på matlagningsgrädden och ha i rosépepparkornen och pressa i vitlöken.
  5. Låt småputtra i 10-15min och smaka av med ev. mer kryddor.
  6. Servera tillsammans med nykokt tagliatelle.

(Inga röster)