Griljera julskinka

Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka! Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen.

Vi är ju bara två personer och att hitta en liten julskinka, ja det är det värsta! Till slut hittade jag en liten rackare på ca 1kg som jag köpte. Jag var nära på att ge upp hoppet när jag såg alla 3-kilosskinkor i kyldiskarna men efter en stunds letande så. Skam den som ger sig!

Recept: Griljera julskinka

Ingredienser

  • 1 kg färdigkokt skinka
  • 1 äggula
  • 2-3 msk skånsk senap (grovmalen)
  • ½-1 dl ströbröd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º
  2. Skär bort svålen på skinkan och lägg i en ungsform.
  3. Blanda äggula och senap i en kopp och pensla snittytan med senapsblandningen.
  4. Strö över ströbrödet så det täcker snittytan och griljera den i ca 10-15min.

 


5 betyg

Julmat Recept