Fish and chips med ärtpuré

Fish and chips är typisk engelsk snabbmat som förr serverades i tidningspapper från gatustånden. Godast blir det om man får tag i färsk torskfilé men det går lika bra med fryst. Här har vi serverat den tillsammans med en ärtpuré istället för vinäger eller remoulad som man annars brukar ha till.

Fish and chips med ärtpure

Recept: Fish and chips med ärtpuré

2 portioner

Ingredienser

  • 2 st torskfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • ca ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • ev. 2 msk smör
  • 2 st bakpotatis
  • 1 ½ dl findus frysta gröna ärtor
  • ½ liten citron

Instruktioner

  1. Panera torskfiléerna först i vetemjölet och doppa sedan dem i ägget och sist ströbrödet som du blandat citronpeppar i. Fritera dem i 3min på 180º eller stek i stekpanna med smör i ca 10min.
  2. Skala bakpotatisarna och dela dem i stora och breda stavar. Skölj dem i vatten i ett durkslag och torka dem sedan med en kökshandduk.
  3. Fritera dem först på 180º i ca 5min och höj sedan värmen till 200º och fritera dem gyllenbruna alt. sätt in dem i ugnen på 225º i ca 20min.
  4. Koka ärtorna enligt anvisning och slå av vattnet. Mosa dem med en stavmixer och tillsätt saften från ½ liten citron och ½ krm cayennepeppar.
  5. Servera tillsammans med en citronskiva.

2 betyg