Långkokt köttfärssås

En köttfärsås som fått koka riktigt länge på låg temperatur på spisen smakar helt annorlunda än vad en snabb köttfärsås gör. Smakerna lyfts fram mer och gifter sig på ett annat sätt än om de får koka som hastigast. Gör en stor sats och frys in som du kan tina och äta en annan dag, eller dela upp i mindre matlådor att ta med till jobbet!

Äkta köttfärssås

Recept: Långkokt köttfärsås

Sammanfattning: En långkokt köttfärsås med mycket tomatsmak”

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 500g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500g hela körsbärstomater på burk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk heinz chilisås
  • 1 msk heinz ketchup
  • 1-2 tsk oregano
  • 1-2 tsk basilika
  • Salt och Svartpeppar

Instruktioner

  1. Hetta upp en gjutjärnspanna med olivolja. Finhacka löken och vitlöken och stek i 2min tillsammans med tomatpurén.
  2. Ha i nötfärsen och ”hacka” den i pannan så att den delas i mindre bitar.
  3. Slå på körsbärstomaterna, sambal oeleken, chilisåsen och ketchupen.
  4. Låt koka upp och ha sedan i oregano, basilika, salt och rikligt med svartpeppar.
  5. Sänk temperaturen och låt småkoka på låg värme i ca 2h.
  6. Servera tillsammans med nykokt spagetthi och riven parmesan.

(Inga röster)

Färs Grytor Huvudrätter Recept